Inställningar Cookies
Inställningar Cookies

The Bead Initiative 

The Bead Initiative

Var fjärde minut dör ett barn på vägar världen över. Olyckor i trafiken dödar fler barn mellan 5 och 14 år än malaria, tuberkulos och HIV tillsammans. För varje barn som dör i trafiken, blir fyra barn permanent skadade. 90% av dessa dödsfall sker i u-länder, där gatubelysning saknas och där många barn får gå långt för att ta sig till och från skolan.

Kids Non-Profit Organization vill ändra denna statistik. Genom The Beads Initiative - A Bright Idea vill de skapa trafiksäkerhet med hjälp av reflexpärlor som lyser upp mörkret. Om barnen bär ett reflexarmband blir de 5 gånger mer synliga i trafiken än utan. Vilket i sin tur leder till att bilarna hinner bromsa eller köra runt barnen.

Genom vårt smarbete med KNPO vill vi vara med och rädda och trafiksäkra 8000 barn fram till hösten 2016. Vi vill uppmärksamma det stora problem kring bristen på vägsäkerhet som finns världen över. Men vi behöver din hjälp. Genom att köpa någon av produkterna nedan är du med och bidrar till denna förändring. För varje armband som säljs skänker vi två stycken reflexarmband till barn i u-länder, du får även ett armband att ge till ett barn i din närhet, för att hålla någon du håller kär, säker.

Vill du skänka mer? gå till knpo.org/donate

Om KNPO

Kids Non-Profit Organization är en icke-vinstdrivande hjälporganisation som arbetar för att förbättra trafiksäkerheten för barn i utvecklingsländer. Målet är att minska antalet dödsfall och skador bland barn genom utbildning och med hjälp av smarta och effektiva åtgärder i samarbete med lokala partners. http://knpo.org/

Shine bright Halsband 45cm Stål
299 kr

45cm långt halsband med sköldpadda. Tillverkat i rostfritt stål. När du köper detta halsband donerar vi två reflexarmband via KNPO till barn i utvecklingsländer. Läs mer om detta projekt här.

Shine bright Armband Stål
249 kr

Armband med sköldpadda. Tillverkat i rostfritt stål. Omkrets: 16,5cm + 3 cm förlängningskedja. När du köper detta armband donerar vi två reflexarmband via KNPO till barn i utvecklingsländer. Läs mer om detta projekt här.

Shine Bright Men
299 kr

Detta armband är tillverkat av halvädelstenen agate och snowflake. Sköldpaddan är tillverkad av rostfritt stål. Armbandet är 100% nickelfritt. När du köper detta armband donerar vi två reflexarmband via KNPO till barn i utvecklingsländer. Läs mer om detta projekt här.

Shine Bright Women
299 kr

Detta armband är tillverkat av halvädelstenen agate. Stenen är faceterad och blänker något. Sköldpaddan är tillverkad av rostfritt stål. Armbandet är 100% nickelfritt. När du köper detta armband donerar vi två reflexarmband via KNPO till barn i utvecklingsländer. Läs mer om detta projekt här 

Visar 1 - 4 av 4 produkter