Miljöpolicy

Nyheter Publicerad:

MILJÖPOLICY

Vi arbetar ständigt för att vår miljöpåverkan ska vara så låg som möjligt.

Frakter – Vi skickar hem den största delen av vår produktion via båt. Med flygfrakt skickas endast de små leveranserna samt våra prover.

Förpackningsmaterial – Vi återanvänder våra plastförpackningar för att minska plaståtgången, de plastförpackningar vi använder är tillverkade av PE som är en godkänd miljöklassad plast. Vi återanvänder även våra pappkartonger i den mån det är möjligt. Våra smyckesboxar är tillverkade i papper, även det för att minimera plaståtgången. 

Smycken – För att minska spill och att lagerhyllor fylls med gamla varor använder vi oss av Re-use and Re-make. Det innebär att vi återanvänder delar av gamla smycken för att minska på spill och för att spara på material och tillverkning. De flesta av våra produkter är tillverkade i rostfritt stål och av stenar. Det är naturmaterial som slits under lång tid och som håller länge. Tillsammans med den stilrena, tidlösa designen skapar vi smycken som återanvänds och därmed inte bidrar till den förödande ”slit och släng”-kulturen.