Hur allt började - 7EAST

Året var 2014, Mor och dotter Lena och Johanna Westerdahls affärsbanor möts igen efter flera år på varsitt håll. Johanna, utbildad serviceekonom och säljare, som nyligen gått igenom en utmattningsdepression letade efter ett nytt jobb som kunde fungera för hennes omstart i livet. Lena som tidigare smygstartat seveneast och fått en sådan fart att hon antingen behövde lägga ner för att hon inte hann med eller sälja sin kära multibrand-butik som hon drivit i 40 år. När de båda insåg att matchen var perfekt bestämde de sig för att starta ett nytt AB och där kom det verkliga startskottet för 7EAST. Ja, historien börjar mycket tidigare än så. Både Lena och Johanna har under hela sina liv haft ett stort intresse för mode, kläder och accessoarer. När Lena startade sin butik på 80-talet sydde hon mycket kläder själv och tillverkade smycken och accessoarer till kunder på beställning. Johanna, som är uppväxt bland kläderna i butiken, har alltid älskat kläder, och följt varenda trend, även de märkligaste. När hon var 10 år drev hon en butik på gården hon växte upp på, där hon likt sin mor designade smycken och sålde. Det var egentligen här resan började.

När Lena kände en efterfrågan på accessoarer i butiken, utan att hitta något varumärke med det koncept hon önskade stod det klart. Hon skulle starta ett accessoarvarumärke med smycken med unik design av hög kvalitet. Sjalar med en stor variation i både färg, kvalitet och storlek. Slipsar, handsydda med fantastisk känsla och herrsmycken utan dess like på marknaden. När hon testat sig fram under några års tid, både för att hitta rätt produktion och material, men också för att testa försäljningsmöjligheterna i butiken, tog hon hjälp av en säljagent och plötsligt hade seveneast över 100 återförsäljare i Sverige, det var här Lena och Johanna började arbeta tillsammans och startade om bolaget i en ny regi, på lika villkor.

”Det bästa med att få arbeta varje dag tillsammans med sin mamma är att få dela allt med någon som står en så nära, att kunna vara brutalt ärlig, att kunna peppa varandra på ett genuint sätt, att få uppleva med och motgångar tillsammans, det är det bästa med att driva 7EAST” – Johanna Westerdahl.

Idag hittar vi mycket av inspirationen till våra kollektioner runt om i världen, men även i Sverige, runt omkring oss i naturen, på stan, tillsammans. Designprocessen äger rum i Halmstad med havet och naturen nära. Det är även här huvudkontoret, hjärtat till varumärket finns.