Upplevelser från ett Yogaretreat

Nyheter Publicerad:
Tänkt dig en plats utan mottagning på mobilen, utan ljud från trafiken. En plats där ljudet från naturen är det enda som hörs. Så var det att anlända till yogaretreatet som vi besökte i Stockholms norra skärgård. Här skulle vi vara i fyra dagar, yoga 6-8 timmar om dagen och vara tyst lika länge. Det var en utmaning i att komma till ro, lyssna på kroppen och hitta sig själv. Man skulle kunna tro att dagarna var långa och intensiva, men i själva verket gick tiden alldeles för fort, och intensivt var bara förnamnet.

Vi som inte är några vana yogis nu för tiden hade träningsvärk efter dag ett och att komma så nära sitt inre som vi gjorde dessa dagar var intensivt, utmanande, dränerande, jobbigt, lärorikt och väldigt härligt.

Det vi tar med oss som vi hoppas kunna fortsätta med hemma är att ge oss själva tid att vara, tid för oss själva, tid att känna in och reflektera. Det behöver inte vara så mycket utan det kan vara så lite som 5 minuter, men de 5 minuterna är bättre än inget och det räcker för att få en känsla av vad du och din kropp behöver just idag. 

Är du mer nyfiken på hur vi brukar starta upp vår dag? Klicka igång vår spellista på Spotify, blunda och rör dig precis som du känner till låtarna som kommer. Det finns inga rätt eller fel, bara din kropp bestämmer.