Slips, Fluga och Näsduk - När, var, hur?
Slips, Fluga och Näsduk - När, var, hur?

Slipsen

Om du inte använder slipsen till vardags klarar du dig länge på några få väl valda slipsar. Om du vill hålla en diskret profil rekommenderar vi att du, till blå och grå kostymer, använder en slips i mörkt brunt, marinblå botten eller med marinblått som huvudfärg. De mest diskreta mönstren är småprickigt eller paisley i ton-i-ton färg. Om du hellre vill sticka ut kan du välja en mönsterbild med lite mer kontrast i färgerna och med starkare färger.

Du bör alltid ha en slips till begravning i garderoben, i Sverige används vanligtvis vit eller svart enfärgad slips, men om du ska på begravning i något annat land kan det vara bra att kolla upp vilken färg som gäller där.


Flugan

Flugan är inte lika vanligt förekommande i vardagssammanhang, men är en obligatorisk del i klädkoden smoking och blir även mer och mer vanlig at använda till både kostym och kavaj. Till smoking ska flugan, enligt klädetikett, alltid vara svart, om du däremot bär flugan till kostym eller kavaj kan du välja en mer lekfull variant, både vad gäller mönster och färg.



Näsduken

Den lilla näsduken till kavajfickan är en accessoar som vi verkligen rekommenderar att du satsar på. Vi rekommenderar några väl valda varianter som funkar till det mesta. Först och främst rekommenderar vi den vita näsduken som passar alla kavajer som bärs med vit skjorta till. Det är ofta så man ska tänka, att näsduken ska harmonisera med skjortans färg, eller matchande med kavajen. Vi rekommenderar inte att du matchar slips eller fluga med näsduk, det associeras ofta med färdigköpta set, vilket vi inte rekommenderar om du vill ha en mer stilsäker och spännande look.

 

Tycker du att det är svårt att hitta rätt nyans av färg för att matcha något särskilt, kanske ska du på ett bröllop med en date som bär en klänning i en viss färg? Skriv ett mail till oss (info@seveneast.se), skicka med en bild på vad du ska matcha till så kan vi sätta ihop ett välmatchat förslag till dig. 

 

// 7EAST