Hälsa och Entreprenörskap

Nyheter Publicerad:

Under de perioder då det inte är lika intensiva och långa dagar brukar jag lägga stor vikt vid återhämtning. Som tidigare utbränd vet jag att min kropp behöver ladda batteriet emellanåt för att orka de mest intensiva perioderna. Under december brukar vi ha en lite lugnare period, vi väntar på att få hem leveranserna till våren men är klara med designprocessen. Butikerna har fullt upp med försäljning och lägger därför inte tid på inköp.  Det ger oss just lite tid för återhämtning. 

 Jag vet med mig att jag brukar vara lite extra segstartad på morgonen så här års, någon som känner igen sig? Så det jag försöker göra då är att vända på det, gå upp som vanligt och ta en lugn frukost med familjen, sedan tränar jag för att komma i gång, stärka kroppen och ge mig själv en extra boost. Det betyder att jag kommer i gång med arbetsdagen något senare än jag brukar, men det ger mig mer energi att orka arbeta och även med kreativitet. 

 

En annan fördel som träningen ger mig är att jag får mer kreativa tankar. Jag kommer på idéer som jag inte tänkt på tidigare och jag känner såklart att jag värnar om min kropp och ger den kärlek genom att ge den rörelse. 

 

Jag försöker göra någon form av träning varje dag, om det så är 10 armhävningar eller ett helt styrkepass eller springa min runstreak på 1,6km. Det är den träningen som blir av som gör skillnad, för om jag så bara gör 10 armhävningar som kommer känslan efter de 10 vara bättre än känslan innan. Och det är känslan av välbefinnande i min egen kropp jag pratar om. Den bästa känslan som finns. 


Utöver träningen så brukar jag lyssna på härliga poddar om välmående, jag brukar laga god mat, jag brukar baka och dansa i köket. Jag försöker helt enkelt att vara mer i nuet och inte fundera så mycket framåt. 

 

Har du några bra tips på hur du brukar göra för att återhämta dig efter eller inför stressiga perioder?

 

Ha en underbar dag

 

//

 

Johanna på 7EAST