OM SEVEN/EAST

SEVEN/EAST är ett svenskt accessoarvarumärke, för män och kvinnor, grundat av mor och dotter Lena och Johanna Westerdahl. Rötterna finns i svenska Halmstad men designinspirationen hämtar vi på våra resor i hela världen. Alla våra styles designas i Halmstad, med havet och naturen nära.

Materialen vi använder i våra smycken är till största delen naturliga, som rostfritt stål, sötvattenpärlor, stenar och läder. Alla självklart nickelfria. Läs mer om materialen i våra smycken här. Sjalarna gör vi i bomull, lin, ull, siden och polyester. Till slipsar, näsdukar och flugor arbetar vi bara i naturmaterial. Alla produkter tillverkas hos våra nära vänner i Kina och den höga kvaliteten är noggrant kontrollerad. De tillverkare vi valt att arbeta med följer också våra code of conducts och vi besöker ofta fabrikerna för att säkerställa att alla som arbetar där har det riktigt bra.

NAMNET

SEVEN kommer från siffran 7 som syftar till den ständiga förvandlingen som bland annat finns i den sjunde vågen och kroppens sju chakran. EAST symboliserar Fjärran Östern som fascinerarar oss med sin kultur och sina seder.

LENA OCH JOHANNA

Vi, Lena och Johanna, har båda en stor kärlek till vår hemstad Halmstad - och även Kina som vi besöker så ofta det bara går. Gemensamt har vi ett brinnande intresse för att resa och inspireras av andra platser och kulturer, och för design. Tillsammans har vi mångårig erfarenhet av att arbeta inom mode - såväl dam som herr. För oss är det också viktigt att ge tillbaka och vi arbetar aktivt med The Bead Initiative som startats av Kids Non-Profit Organization. Läs gärna mer om det arbetet här.

Vi startade SEVEN/EAST år 2014 och vi är otroligt glada att våra produkter idag säljs hos över 200 återförsäljare i hela landet!

Kramar,
Lena och Johanna