Hur du bär din scarf

Halsduken

Det finns en uppsjö av halsdukar på marknaden, men det bästa alternativet för en man är en i naturmaterial såsom ull eller modal. De halsdukar som är mest populära idag är tillverkade av finfibrig ull eller mjuk modal och sticks därför inte mot huden. För en mer klassisk och tidlös look rekommenderar vi att du satsar på en enfärgad halsduk i dämpade färgtoner, alternativt en lugnt mönstrad variant. Det kan vara bra att äga två halsdukar, en som passar till svart och en som passar till brunt och blått. En bra idé kan vara att matcha med mössan eller andra accessoarer såsom handskar och väska.


Scarfen

Scarfen är en tunnare variant av halsduken, och passar som accessoar när det inte är lika kallt ute. Här finns det en mängd olika material och modeller att välja mellan beroende på vad för typ av look du är ute efter. En sjal i ren siden är ett snyggt alternativ att bära till kostym eller med dressade rockar, medan en sjal i polyester eller viskos kan fungera som en accessoar att dressa upp ett lite med ledigt ytterplagg. Om du vill ha en sjal som fungerar över tid är det även här bra att välja en variant i lite mer dova färger och mönster, men om du vill sticka ut kan du istället leta efter en som följer säsongens färger.

Små Bandanas

Små bandanas har under de senaste åren synts mer och mer, vilket vi tycker ät jätteroligt. Dessa knyter du i halsen och kan bäras på de mest kreativa sätten, antingen till en t-shirt med upprullade armar för lite sailer boy-känsla, eller till en skjorta som är uppknäppt i halsen. Lek dig fram och testa det som du trivs bäst med. Gällande matchning så får gärna en liten bandana vara mer iögonfallande i färgen eller mönstret. Det skapar en intressant look som drar blickarna till sig. 

Klicka här för att komma till våra scarves för män